Σχετικά με το σταθμό


 Τροφοδοτείται από έναν μετεωρολογικό σταθμό τύπου La Crosse WS-2300. Ο σταθμός αποτελείται από έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας, ένα βροχόμετρο και ένα ανεμόμετρο, τοποθετημένα σε βέλτιστες θέσεις για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια. Τα δεδομένα σε περίπτωση ενσύρματης λειτουργίας συλλέγονται κάθε 8 δευτερόλεπτα ενώ σε ασύρματη λειτουργία συλλέγονται κάθε 32 δευτερόλεπτα, άν ο άνεμος είναι ισχυρότερος από 10 μ/δ ή κάθε 128 δευτερόλεπτα, αν ο άνεμος είναι ασθενέστερος από 10 μ/δ. Στη περίπτωση του σταθμού μας, αν και τεχνικά δυσκολότερο στην εγκατάσταση, προτιμήθηκε η ενσύρματη λειτουργία, βασικά λόγω της συχνότερης ενημέρωσης, αλλά και λόγω της απλούστερης επικοινωνίας που εγγυάται μηδενική απώλεια στοιχείων. Η σελίδα και τα δεδομένα της συλλέγονται από το Λογισμικό Weather-Display. Η σελίδα ενημερώνεται κάθε 10 δευτερόλεπτα για την απευθείας παρακολούθηση του καιρού και κάθε 10 λεπτά για τα καιρικά δεδομένα.

Σχετικά με τη τοποθεσία

 Τα Χρυσοχώραφα ανήκουν στο Δήμο Ηράκλειας Σερρών, απέχουν 5 χλμ από την Ηράκλεια και βρίσκονται στην Ανατολίκη πλευρά της λίμνης Κερκίνης, 500 μέτρα από την όχθη. Το χωριό βρισκόταν μέσα στο παραλίμνιο δάσος, αλλά μετά τα έργα κατασκευής της λίμνης, χρειάστηκε να μεταφερθεί λίγο ανατολικότερα, όπου είναι η τωρινή του θέση.

 Πρόκειται για ένα μικρό αυθεντικό χωριό περίπου 1000 μόνιμων κατοίκων. Οι κάτοικοι απασχολούνται κυρίως με αγροτικές εργασίες, ψάρεμα και εκτροφή βουβαλιών. Τα Χρυσοχώραφα φημίζονται σε ολόκληρο το νομό Σερρών για τις ψαροταβέρνες, το βουβαλίσιο κρέας και τα παράγωγά του, αλλά και για το γλυκό Καζάν-Ντιπί με αυθεντικό ντόπιο βουβαλίσιο γάλα. Επίσης υπάρχει το κατάλυμα Ξενώνας Λιμναίο που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την ανατολική όχθη της λίμνης Κερκίνης. Αυτή είναι η πιο άγρια πλευρά της λίμνης και το σημείο όπου συναντάει κανείς όλα τα είδη των άγριων πουλιών και τα βοσκοτόπια των βουβαλιών.

 Το 1923 με την ανταλλαγή των πληθυσμών, κάποιοι πρόσφυγες που ήρθαν από το Καρά Χαλήλ (Φυλλοχώρι) της περιοχής των 40 Εκκλησιών, εγκαταστάθηκαν στην σημερινή τοποθεσία. Οι Θρακιώτες αυτοί πρόσφυγες ήταν Γκαγκαούζοι. Επίσης αρκετοί κάτοικοι του Καρά Χαλήλ, που ξεκίνησαν μαζί με αυτούς που εγκαταστάθηκαν εδώ, έμειναν στο Ευγενικό και το Θούριο του Έβρου, στην Ορεστιάδα, στην Καλλίστη της Κομοτηνής και μερικοί συνέχισαν μέχρι ακόμα και τον Αγιο Αθανάσιο της Θεσσαλονίκης. Το Καρά Χαλήλ ήταν ένα καθαρόαιμο Ελληνικό χωριό που οι κάτοικοί του ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Φυλλοχώρι ονομάστηκε μόνο για 2 χρόνια, από το 1920 ως το 1922. Από τα Χρυσοχώραφα την δεκαετία του 60 έφυγαν για την Αμερική, περίπου 80 οικογένειές, κυρίως στην Βοστόνη, όπου μέχρι σήμερα έχουν επιδείξει σημαντική προσφορά στα εθνικά μας θέματα. Οι κάτοικοι του χωριού ήταν κυρίως Τουρκόφωνοι. Γι’ αυτό τα τραγούδια τους και τα περισσότερα ονόματα των χορών τους είναι στα Τουρκικά. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η Τουρκική κυβέρνηση, κατά τις συζητήσεις της συνθήκης της Λωζάνης, επέμενε να συμπεριληφθούν οι Γκαγκαούζοι στους υπό ανταλλαγή πληθυσμούς γιατί τους θεωρούσε αποδεδειγμένα Ελληνικής συνειδήσεως.

Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org. Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP. Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS. Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα. Επίσης πολλές ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.



 ♦     ♦     ♦     Ποτέ μη βασίζετε κρίσιμες αποφάσεις σ'αυτές ή οποιεσδήποτε πληροφορίες καιρού από το Internet     ♦     ♦     ♦